Kde plaveme - Bazén hotelu Juliš

Bazén hotelu Juliš

adresa: Václavské náměstí 22, Praha 1

Jak se sem dostanete? Bazén se nachází v suterénu hotelu. Projděte pasáží kolem hračkářství Sparkys dále přes prosklené dveře (vedle nich je první výtah, tím se nejezdí!). Na konci chodby už uvidíte druhý výtah. Sjedete do -3 podlaží a jste přímo u bazénu. Pro použití výtahu musíte znát kod, který mají k dispozici kvůli bezpečnosti pouze klienti (obdrželi ho v emailu Úvodní pokyny, případně při změně formou sms). Kočárky parkujte u botníků, kde si rovněž nechte boty a kabáty. Není nutné zvonit na jakékoliv zvonky nebo se někde hlásit předem. 

Bazén má rozměry 9x6 m a hloubku 1,4 m. Teplota vody v bazénu je 30-32°C, teplota vzduchu 30°C. Součástí bazénu je vířivá lavice. K dispozici je sauna vyhřátá na teplotu vhodnou i pro nejmenší plaváčky.

Čištění vody UV lampou

Tento bazén je čištěný UV technologií kombinovanou s bazénovou chemií. Bazén splňuje přísnou normu pro plavání kojenců a batolat.

V každé vodě upravené chlórem (včetně bazénů se slanou vodou, které chlór "vyrábějí" elektrolýzou soli) se vyskytují dva druhy chlóru. "Hodný" volný chlór na sebe váže nečistoty a ničí mikroorganizmy, čímž se mění na "zlý" vázaný chlór. Ten nepříjemně zapáchá, dráždí oči a pokožku a ve zvýšené koncentraci je zdraví škodlivý. To také vedlo Ministerstvo zdravotnictví ČR ke zpřísnění limitů výskytu vázaného chlóru v bazénové vodě na hodnotu 0,3 mg/l, překročení této koncentrace má za následek okamžité přerušení provozu bazénu až do vyřešení celé záležitosti. Bazény určené pro plavání dětí s teplotou nad 28°C (a tedy i náš bazén) jsou kontrolovány každých 14 dní akreditovanou firmou, která provádí kontrolní rozbory vody. 

Výhody úpravy vody UV lampou:

  • nepřetržité ošetřování vody, okamžitá dezinfekce a odstranění vázaného chloru.
  • bezpečná s efektivní dezinfekce působením UV paprsků.
  • 50-70% snížení vázaného chloru ve vodě.
  • šetrnost k životnímu prostředí.
  • zdraví prospěšné zlepšení kvality vzduchu v bazénové hale.
  • žádný zápach chloru.
  • zlepšení kvality vody v bazénu snížením vázaného chloru a odstranění s tím spojených zdravotních potíží – dýchacích problémů, podráždění pokožky a očí.